Geef hier je email adres op en elke keer wanneer er een nieuw artikel op de site verschijnt ontvang je een mailtje!

bloglovin

Question of the week!

Vorige week vroeg ik jullie, wat een geschikte leeftijd is om met make-up te beginnen. 64% van jullie zei, dat tussen de 12 en 14 een mooie leeftijd is, 29% vond tussen de 10 en 12 goed en 7% koos voor tussen de 14 en 16 als ideale leeftijd. Deze resultaten had ik ook wel een beetje verwacht eigenlijk!

Maar dan nu de vraag van deze week:

Wat voor kleur oogschaduw draag je het liefst?

Nou, ik denk niet dat deze vraag erg veel toelichting nodig heeft. Ik kan jullie wel vast vertellen wat voor kleur ik graag draag: bruin. Ja ik weet het: het is erg saai, maar bruin is mooi natuurlijk en past praktisch overal bij. Vroeger droeg ik veel paars en als ik wat paars aan heb, dan combineer ik dat graag met wat mooie oogschaduw. En nu ben ik benieuwd naar jouw mening:

Welke kleur oogschaduw draag je het liefst?

View Results

Loading ... Loading ...

En wat is je tweede keus? Vertel het bij de comments!

 

Vorige week vroeg ik aan jullie wat een verantwoorde leeftijd is om aan plastische chirugie te beginnen. De meesten van julie (53%) vonden, dat je pas na je 21e hieraan zou moeten beginnen. 24% vond het eigenlijk nooit verantwoord om aan te beginnen. 18% zei: tussen de 18 en de 21 en 6% zei: onder de 13 al… :-o

Vandaag een soortgelijke vraag. Ik ben namelijk door de vorige vraag wel benieuwd geworden, naar wat jullie een verantwoorde leeftijd vinden om met make-up te beginnen.

Ikzelf begon al jong met make-up. Ik droeg vanaf mijn 10e dagelijks oogschaduw met mascara. Ik ging toen ook niet meer de deur uit zonder make-up op, later trok dat wel weer wat bij. Met foundation en oogpotlood ben ik pas op mijn 13e begonnen. Ik moet wel zeggen (al zeg ik het zelf), dat mijn make-up er wel altijd al vanaf het begin netjes en mooi uitzag.

Tegenwoordig is het onder veel jonge meiden vanaf een jaar of 12 een trend om heel veel foundation te dagen met daarbij wat mascara en ik moet eerlijk zeggen, dat ik vind, dat sommigen wat teveel gebruiken van beide.

Ik vind de vraagstelling eigenlijk erg lastig: aan de ene kant vind ik 10 namelijk te jong: je hoort dan met kinderdingen bezig te zijn, maar ja, er zullen meer meiden zijn in Nederland, die zoals ik zijn en die op hun 10e al de geest hebben van een 20-jarige en over politieke kwesties kletsen met volwassenen (oké, niet zo héel veel meiden misschien, maar toch) en dan is make-up helemaal zo gek nog niet, omdat je in je hoofd dan dus al een stuk verder bent en dingen goed kan relativeren.

Ik denk, dat mijn antwoord is, dat ik het vanaf 12 of 13 een mooie leeftijd vind. Ik denk echter niet, dat je dan elke dag meteen helemaal opgemaakt moet gaan. Een beetje oogschauw of eyeliner met mascara, of alleen mascara is al goed. Als je erge last heb van acne zou ik je pas aanraden om foundation te gebruiken.

Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden! Voornamelijk, omdat ik weet, dat er ook een boel jonge meiden op de site komen en ik vraag me af, hoe júllie er eigenlijk tegenaan kijken, want jullie hebben immers die leeftijd!

Wat vind jij een goede leeftijd om met make-up te beginnen?

 • tussen de 12 en 14 (64%, 9 Votes)
 • tussen de 10 en 12 (29%, 4 Votes)
 • tussen de 14 en 16 (7%, 1 Votes)
 • onder de 10 (0%, 0 Votes)
 • tussen de 16 en 18 (0%, 0 Votes)
 • boven de 18 pas (0%, 0 Votes)

Total Voters: 14

Loading ... Loading ...

Dus stem op de poll en als je nog iets toe te voegen heeft kan dat bij de comments!

Op Hyves en enkele online nieuws-sites heb je het de afgelopen weken misschien al een keer zien langskomen: ouders die hun kinderen op jonge leeftijd plastische chirurgie cadeau doen.

Met als toppunt: een vrouw die haar 7-jarige dochter liposuctie als verjaardagskado gaf en eerder al eens de deal gemaakt had, om een borstvergroting voor het meisje te betalen, als ze ouder zou zijn. De liposuctie was trouwens ook niet voor nu bedoeld, maar voor als ze een aantal jaartjes ouder zou zijn. Direct rees de vraag: vanaf welke leeftijd is plastische chirurgie verantwoord?

Vandaag stel ik die vraag aan jullie, mijn lezeressen: ik heb hem in een poll gezet en ben heel benieuwd wat er uit zal komen. Het zou leuk zijn, als je je stem ook nog toelicht bij de comments!

Wat is een verantwoorde leeftijd om aan plastische chirugie te beginnen?

 • Boven de 21e (55%, 12 Votes)
 • Ik vind het nooit verantwoord om aan te beginnen (27%, 6 Votes)
 • tussen je 18e en 21e (14%, 3 Votes)
 • Onder de 13 (5%, 1 Votes)
 • tussen je 13e en 16e (0%, 0 Votes)
 • tussen je 16e en 18e (0%, 0 Votes)

Total Voters: 22

Loading ... Loading ...

Ik vind, dat plastische chirurgie pas verantwoord is bij een leeftijd van 21+, want pas dan is je lichaam bij de meesten enigszins uitgegroeid. Veel meiden hebben op hun 14e of 15e al een volwassen oogend lichaam, maar wanneer je wat ouder wordt en boven de 20 komt, zal je merken, dat je lichaam pas dan haar echte volwassen vorm zal aannemen. Bovendien zijn ook pas dan je hersenen uitgegroeid en kan je dus beter de juiste beslissing maken.

Ik vind alleen als uitzondering, dat dingen als extreme flaporen wel eerder behandeld mogen worden, omdat je daar anders heel erg mee gepest kan worden.

 

Wat vinden jullie?